Friday, October 10, 2008

Puhkus-võtsin aja maha.

Kirjutasin eelmises postituses, et tegin uue päevaplaani, mis eeldab 10 tunniste mängupäevade asemel 5-6 tunniseid, samas rohkem analüüsi ja mängu õppimist. Tänaseks olen ka sellest vähemalt esialgu loobunud ja otsustanud mängimisest ehk üldse vähemalt nädalase täieliku puhkuse võtta, mängu õppimisega ehk tegelen siiski iga päev umbes 2-3 tundi. Tundsin, et senine elustiil ning pikkade mängusessioonide pressimine hakkas juba tervisele tõsiselt halvasti mõjuma. Füüsiline koormus oli väga madal, päevarezhiim suhteliselt irratsionaalne, toitumine ebakorrapärane ning ilmselt mitte ka kõige tervislikum just ning samuti oli "töökoht" kaugel ergonoomilisest.

Siinkohal soovitan kõigile teistele mängijatele, kes mu blogi loevad samuti mõelda tõsiselt pikale perspektiivile ehk oma tervisele seoses mängimisega. Winrate võib ju olla suurepärane, kuid seda enam tuleb kasuks osa tuludest investeerida tervislikumasse töö-ja elukeskkonda. Väga tähtis on kindlasti muretseda sobivad ergonoomilised töövahendid, eriti neil, kes mängivad suhteliselt palju. Siinkohal mõtlen eelkõige sobivad tool, laud, jms. Selle kohta leidsin asjaliku eestikeelse informatsiooni siit. Samuti soovitaks üle vaadata oma päevaplaan, söögiajad jms. Seda eelkõige mängijatel, kes mängivad palju ka live pokkerit, mis eeldab öist ülevaelolemist pidevalt ju ja lööb tihti rezhiimi ikka väga sassi.

Ise olen tundnud juba pikemat aega tõsist väsimustunnet, seega maganud üsna palju, kuigi paraku ebakorrapäraselt. Ebatervisliku toitumise ning vähese liikumise tagajärjel on lisandunud ülekaalu jms probleemid. Lisaks mingil määral ka kindlasti stress kui ikka pikad ja kurnavad sessioonid on lõppenud taoliste tulemustega nagu viimasel graafikul. Olen otsustanud olukorda parandada ning eluviise märksa tervislikumaks muuta, enne kui kokku kukun või muud rasked tervisehädad avalduvad.

Tulin mõneks päevaks emale külla, kus saan märksa tervislikumalt ja korrapäraselt süüa. Ei lootnud siit netti saada, kuid selgus, et kõrvalkorteris elab kena blond neiu, kellel on unsecured wifi ning võrgu nimi "default", seega siiski sain:) Lähiaja plaan on muidu käia ära ka arsti juures põhjalikumas tervisekontrollis ning koostada endale normaalne ja mitte liiga koormav päevaplaan ning muuta "töökoht" ergonoomiliseks. Samuti peale terviskontrolli alustada mingite füüsiliste treeningutega vms kui tervis lubab. Need asjad nõuavad paraku rahalisi ressursse (põhjalikud terviseuuringud ja ergonoomilise inventari soetamine kokku vähemalt 25k). Seega ilmselt pean üritama kuigipalju siiski ka varem taas tööd teha, et vajalikud summad teenida. Aga olen igatahes jõudnud järeldusele, et tervise korras hoidmine ning hea töökeskkond on märksa suurem väärtus pikas perspektiivis kui mõned tuhanded lisadollarid kuus nt. Seega ma ei kiirusta nende dollaritega enam sõltlase kombel, ei tee liiga ambitsioonikaid plaane jms enne kui on tähtsamatki teha!

Praegused ilmingud ei tulenenud ka mitte sellest, et läinuksin bustoks. Seda mitte, isegi paarkümmend $ suutsin juurde tekitada üleeilse päevaga unibetis (eilsest enam ei mänginud) ning bk taas üle 100$. See polnud ka kuigi raske arvestades, et 0.25/0.5 levelil leidsin lauad, kus üks vend oli 90/60, sh ülimalt bad ja spewy postflop ning ülejäänud 4 vastast olid miskid 50/2 tegelased, mõni lausa 50/0 mitmesaja käe peale, ehk superloose-passive.

14 comments:

Kilu6 said...

Paluks siis kaalulangetamise puhul ka teisi kursis hoida ikka piltide ja graafikutega.

Mõned näited:
http://home.indy.rr.com/thestreetman/
index_files/image21361.jpg

http://graphics8.nytimes.com/images/
blogs/freakonomics/posts/weight2Web.jpg

mmm said...

aga vaata, et selle kaaluga siis täitsa bustosse ei tõmba

Anonymous said...

"Lähiaja plaan on muidu käia ära ka arsti juures põhjalikumas tervisekontrollis"

mis sa selle all täpsemalt mõtled? koormustest jms südamekontroll etc? minu perearst vaatas mind kui poolearulist kui hakkasin juttu tegema vabatahtlikult südame kontrollimisest.

Naxer said...

Just seda mõtlengi. Koormustestid jms asjad. Ja tühja neist perearstidest ja haigekassa vaesusest, ravikindlustust pole mul ju nagunii, kuna tööl ei käi. Tuleb minna lihtsalt kuhugi erakliinikusse mõne normaalse arsti juurde ning analüüsid ära teha. Hinnad enamikel analüüsidel ja visiitidel-konsultatsioonidel mõnesaja krooni kanti. Kui ise maksta siis ei pea selleks olema mingit perearsti saatekirja vms bürokraatiat.

Ranka said...

osta 25 krooni eest ketsid, 3 korda nädalas metsavahel ühe tunnine jooks ja neljandal nädalal tunned end kui uuesti sündinuna :)

Ja kui näed ,et asjad paremuse poole läheb tekib juba väike hasart ning hakkab tekkima huvi, kuidas koormust suurendada ja treeningu tulemusi maximaliseerida.

aga distsipliin peab kõva olema, et ikka ennast ei petaks ja alati annad maximumi ning ei ole, et oh täna sajab vihmam lähen homme.

Ranka said...

ja söömine läheb ise korda, kui tegeled füüsilise treeninguga.

Unknown said...

ranka soovitus jooksmise kohta on kindlasti väärt (selle järgimisest tõusev kasu kindlasti suurem kui mistahes kalliste testide tegemine)

Aga toitumise koha pealt ei saa nõus olla. Kindlasti tasub ennast kurssi viia põhitõdetega ja luua endale sobiv ning mugav rutiin. Aga igal juhul hoida eemale igasugusetest veregrupidieetidest ja muust BSsist.

Ranka said...

see toitumine on minu arvates natuke "üle tähtsustatud".

Jah toitumine on väga tähtis, kui sa oled kulturist või proffesionalane sportalne või on oma ala vastu tugev huvi.

Aga kui sa oled nn. harrastusportlane, kes teeb nädalas paar korda füüsilist trenni eelkõige selle jaoks, et ära ei hallitaks ning natuke võhma tõsta. Siis söömine ei ole nii tähtis.

Ja fakt on see, et kui end regulaarselt liigutada ja "energiat" põletada siis söögikorrad loksuvad ise paika ja 3 x päevas söömine on suht standard.

Anonymous said...

Tena omast kogemusest, et ülekaalu puhul jooksmisega alustada on kindlasti vale. Liigesed saavad liialt põrutada, eriti põlved. Ja kindlasti ei jätku ka võhma et piisava intensiivsusega vähemalt pool tundi järjest suudaks joosta. Ma soovitaks alustuseks regulaarset ujumist.

Codecci said...

räägi neist ärikatest toolidest-laudadest lähemalt :P

Naxer said...

Toolid-lauad peavad olema lihtsalt õige kõrgusega, tool peab suutma toetada selga vajalikul moel jms. Kui ikka päevas palju tunde arvuti taga veeta keskmiselt. Kui neid soovitusi eirata järjepidevalt ei tunne praegused 18-20 aastased end miski 7-10a pärast enam sugugi hästi ja tervena on karta.

Anonymous said...

Ketsid on jama, Ranka. Ostad 25 eek ketsid, jooksed kuu aega ja siis hakkad jalavalude jms. asjadega tegelema. Jooksmiseks mõeldud jalanõud peaksid olema mugavad, head jms. Sellised, mida odava raha eest ei saa.

Anonymous said...

millised on keskmpärased FL50, FL100 statsid? (onjh typo küsimus)

Naxer said...

Kahe sõnaga ei olegi seda liiga lihtne selgitada, millised need statsid on. Kirjutan sellest ehk blogi lähima paari päeva jooksul veidi pikema artikli, kuna muud huvitavat nagunii vahepal juhtunud ja kirjutada pole.