Wednesday, October 15, 2008

Limit texas holdem. 2. osa.

6max-s on algajatel soovitav varaselt positsioonilt (UTG ja UTG+1 e MP) openraiseda 77+; A7s+; ATos+ ning QTs+; KJos+. Kõik ülejäänu fold. Openlimp on viga ning seda ei soovitata täpselt samuti nagu ka 6max NLs. Kogenumad mängijad võivad olla tiba loosemad, raiseda ehk 55+, Axs, A8os+, JTs, Qtos vms. Väikseid paare ei hinnata nii kõrgelt kui NL-s, kuna implied oddsid ei ole samaväärselt head ning sama kehtib ka suited connectorite kohta. Late positionilt (CO ja button) on mõistlik openraiseda 44+; Axs+; Axos+, any broadway (kombinatsioon, kus mõlemad kaardid on T või suuremad); K8s+, K9os+, Q9os+; J9s; T9os+ ning suited connectorid kuni 65s. Kogenumad mängijad võivad taas olla tiba loosemad, raiseda any paari; K7+; ja ehk ka rohkem offsuit connectoreid nt.

Blindide kaitsmisel on oluline blindide struktuur SB puhul. Kas SB on 1/3 või 2/3 või 1/2 BBst. Kui SB on vaid 1/3 siis on selge, et kaitsmise range peaks olema märksa tightim kui 2/3 puhul. Point selles, et SB-lt kaitstes kui ees on raise ei soovitata coldcallida, vaid 3bettida, et isoleerida BB-d ning haarata initsiatiiv! Coldcallida võib multiway potis nt madala paari või JTs tüüpi käega. Igatahes late pos raise-i vastu kui pot pole multiway ei ole võitvas strateegias kindlasti olemas sellist asja nagu coldcall SB-lt. On kas fold või 3bet.

BB-d kaitstes peaks olema esimene küsimus: Kes raisis? Mis positsioon raisis esiteks ja seejärel kui on olemas tüübi kohta ka mingeid spetsiiflisi reade on need järgmised asjad, mida tuleb vaadata. Üldiselt varase pos raisijale tuleks anda rohkem respecti kui hilisele positsioonile loomulikult. BB-d varase pos raise-i vastu kaitstes on soovitatav range: 44+; A7s+; ATos+; T9s+; JTos+. Late pos raise-i vastu 22+; J8s+; J9os+; T8s+; T9os+. 99+; AQos+; AJs+; KQs on muidugi 3bet varase pos raise-i vastu, mitte call. Hilise pos raise-i vastu 3bet 77+; A9s+;ATos+; QJs+; KJos+. Coldcap on misiganes positsioonilt JJ+; AK ning kõik muu fold. Kogenumad mängijad võivad ehk lisada ka TT ja AQs vbl kui mäng on selleks sobiva iseloomuga. Kui pot on multiway võib kergemalt callida igasugu suited või connected kaartidega.

SB-lt openraise 22+; K5s+; K7os+; Q7s+; Q8os+; J7s+; J9os+; 75s+; 87os+. Samuti kõik s connectorid kuni 54s. BB-d SB raise-i vastu kaitstes on call Ax+, 3bet A5s+; ATos+.

Kuna see kõigi rangede siia kirja panek on tegelikult kuradi tüütu tegevus ja keegi nagunii vaevalt seda pähe tuupima hakkab siis otsustasin edasi läheneda asjale loomingulisemalt. Nimelt on tasuta saadaval selline suurepärane programm nagu Pokerstove. Soovitan see endale tõmmata ja selle abil saab hõlpsasti näha, mis equity ühel või teisel käel või rangel millegi vastu on. Väga asjalik abimees on see riist ka sessioonide ja käte analüüsimisel.

Olulised on ka sellised asjad nagu table selection ja seat selection, et kindlustada võimalikult suur EV pikas perspektiivis. Lauas on ideaalne kui vasakul istuvad tight nitid, kelle blinde saab varastada hästi ning paremal fishid, keda on hea isoleerida siis jms. Table selectioni osas on hea muidugi kui on võimalikult palju võimalikult suuri fishe. Väikese fishide välimääraja kirjutasin eelmisse artiklisse.

Siis on veel rida igasuguseid statse, mida kasutada võib, ma ise lasen HUD-l kuvada VPIP/PFR/steal%/fold SB to raise%/fold BBto raise%/3bet%/agression factor/agression frequency/bet turn%/bet river%/ckraise%/WTSD/W$SD. 3bet% on mul 10-12 kanti, enamikel vastastel muidugi märksa madalam. Showdowni statsid on usaldusväärsed alles mitme k käe järel, kuid kui ka varem on mõnel seal ikka nt mingi 60/30 vms, siis võib järeldada, et blufib tihti recklessly riveris ilmselt või siis on hoopis lootusetu callingstation (kumb täpsemalt saab järeldada muude statside abil).

Ja siis veel see viimane asi-olge alati ettevaatlikud kui juhtute maniakiga HU-d mängima. Kuna maniakk teeb HU-s paraku väga palju asju õigesti, ükskõik kas ta ise sellest ka aru saab või mitte ja on seal seega väga ohtlik vastane. On muidugi vahe nn early street maniakil või täielikul maniakil, kes on ka turnis ja riveris täiesti hull ja spewy. Selline vend on muidugi väga kasumlik vastane üldiselt, kuid nende early street maniakkidega tuleb olla ettevaatlik, samuti muidugi ei tohi liialt foldida ega potte kinkida neile. Igatahes olge nendega ettevaatlikud ja ärge tilti ka minge...üks neist võin olla mina kui kohtate selliseid:)

13 comments:

Anonymous said...

Hea põhjaliku strateegia oled välja mõelnud. Mõni õhtu proovin selle järgi mängida, kui no-limit üle viskab. Üks küsimus - kas sa selle pokerstovega ükshaaval proovisid käed läbi, et oskad täpselt öelda, millega BB kaitsma peab ja muid asju teha tuleb?

Naxer said...

Seda pole ma päris ise välja mõelnud, vaid vaadanud erinevate tegijate videosi DC-st ja mujalt õppinud ning selle põhjal taolise pildi kokku pannud omale. Pokerstovega pole ise seni väga palju analüüsinud, kuid jh kui on teada vastase stealing range jms saab selle protsendi sinna sisestada ja hand distribution chart näitab ära, mis kätest alates olla ees vastase rangest. Arvestada tuleb muidugi, et kaitsmine on odavam, kuna BB on juba ju nagunii pandud. Selleks saab sisestada pokerstove-i ka flopi ning vaadata kuidas käsi vastase range vastu seisab erinevates võimalikes floppides jms:)

Anonymous said...

Aga kuidas sul muidu läheb?

Naxer said...

Paremini kui nädal tagasi igatahes. Täpsemalt ei kommentaari...

anti said...

Kõigile, keda 6max limit huvitab, siis kindlasti soovitan lugeda Winning in Tough Hold'em Games. Absoluutselt parim pokkerirammat, mida ma lugenud olen.

Anonymous said...

mhm

Anonymous said...

hea jutt aga mis asi on "broadway" :)

EI ma tegelt ise tean aga see on väga levinud küsimus, seega pane sinna täpsustus,.

Anonymous said...

Tänud hea lugemismaterjali eest!

Anonymous said...

kommentaari on suht leim sõna muidu

Anonymous said...

Jõudu!

Sain Partys $15 boonuse otsutasin, et pühendan selle FL -le! ;)

Ja kohe tuli sinu asjakohane blogi!

Mul meeldib mängida full ringi, 6-max on liiga pingeline.

Igatahes loen huviga!

majordoomus

Anonymous said...

sa pole juba kümme päeva uuendanud

Meelis said...

Päris asjalik jutt limiti mängimise kohta. Tegelikult on limitis üks ja väga lihtne võitev mängustiil - never call! Kui su leht pole piisavalt hea, siis viska see minema ja kui sul on oddse callida, siis on sul reeglina neid ka reisimiseks.

Anonymous said...

ja mis limiidini see mittecallimise strateegia töötab?