Saturday, July 19, 2008

Nädal täis liinitööd.

Nädala algusest peale olen mänginud iga päev umbes 8-10 tundi unibetis 4l laual NL10 6maxi. Kasumit pole ollagi sisuliselt, selle mängitud umbes 12k käe jooksul on kasum vaid 25€ ning vip punkte olen umbes 1k saanud. Vip punktide teenimisega hakkan tasapisi juba graafikusse jõudma, et 5. septembriks ikka nõutavad 10k kokku nühkida, et 1k€ bonus saada. Eeldus on siiski jõuda millalgi vähemalt NL20 levelile selleks, kuna NL10s 10k punkti tegemine eeldaks tõesti umbes 8 tunniseid tööpäevi 5-6 päeva nädalas 5. septembrini välja. Või siis peaks suurendama laudade arvu, mida ma teha ei taha, kuna siis kipub kogu soft rohkem juhetama, mängida pole enam nii mugav ja mis veel olulisem, mängus arenemise seisukohast on üle 4 laua samuti halb.

Starsis mängisin talvel ka NL25-NL100 vahepeal 12-16l laual (full ringi küll tookord), mängus olin breakeven või kerges plussis ning sain päris hea hulga fppsi kuna sain ka platinumstari jaanuaris. Samas selline liinitöö ei arendanud siiski piisavalt ning viskas ka koppa ning lõpuks kandsin sealt oma umbes 2k$ bk-i välja ja ajasin kusagil lives mutiauku vms. Et taoline stsenaarium taas ei korduks olen otsustanud, et enam üle 4 laua ei mängi ning eesmärk on eelkõige mängus areneda, suurendada winrate-i ning bankrolli kasvades limiitidel üles liikuda. NL20 ei plaani unibetis liikuda enne kui bk vähemalt 300, väga tõenäoliselt kannatan isegi kuni 400 on. Ehk siis konservatiivne lähenemine ja 20 full buyini uue limiidi jaoks ning kui pooled ikalduvad, siis tagasi alla. Seda seepärast, et ei taha võtta mingeid riske bustoks minna ja seeläbi ka 10k vip punktini ja 1k€ palgapäevani mitte jõuda. Teades oma tiltfaktorit võiks see ehk juhtuda kui liigun üles liiga vara ning satun seal algul mingile vastikule downswingile, mispeale võib juhtuda, et alla tagasi ronimise asemel lähen tilti ja panen hoopis bustoks. 20 buyiniga püsivad samas asjad kindlalt kontrolli all usun.

Kasumit pole küll ollagi, kuid samas leian, et mänguliselt olen selle nädala jooksul tohutult arenenud. Ning see mu jaoks olulisem kui oleks ka miski 500 või 1k€ kasum olnud nt hea variatsiooni näol. Nädal algas 7 buyinise downswingiga, kukkusin 200€ pealt 130 peale, siis taas 200ni ning siis järgnes veel tõsisem downswing, 10 buyini ning paistis, et üsna reaalne, et läen niiviisi peagi lihtsalt bustoks. See avas silmad, et mäng oli siiski endiselt leake täis, hindasin kohati automaatselt oma top paare ja overpaare üle, ajasin nendega potte liiga suureks ja maksin kogu stacki vahel välja tüüpidele, kelle kohta tracker ütles, et nad pole väga tightid just vms. Tegin suuri ja selgeid vigu ning kuigipalju ajasid need ka tilti, mis aitas veel mõne buyini kaotada ja nii tuligi 10 buyini downswing. Milles siiski süüdi mu enda vigane mäng eelkõige, mitte mingi kohutavalt rigged kaardijooks, millest ei saanuks üle ega ümber.

Peale 10 buyini kaotust proovisin sekka ka omahat, kuid seal laudu üsna vähe ning mängutase tundus samas päris korralik ning keegi midagi kergelt ära ei andnud. Sealt sain ka paarkümmend euri miinust, mispeale otsustasin loobuda ja end texases kokku võtta siiski. Pärast analüüsi ja järelduste tegemist hakkasid ka tulemused taas ülesmäge liikuma ja on hea shanss siiski nädal plussis lõpetada. Samas olen selle liinitööga juba üsna harjunud ning tegelikult see isegi kuigipalju meeldib mulle ühes sinna juurde käiva analüüsi- ja pideva õppeprotsessiga. Mõnede mängitud kätega olen ka päris rahul, nt kuidas olen suutnud vaid top paari middle kickeriga mingilt loose maniakilt raha kätte saada, samas konservatiivse vastase vastu hoidnud poti madala ka 2 paari flopates ning lõpuks olnudki taga, kuid bustoks mineku asemel kaotasin seal vaid 15-20% stackist. Tehakse palju vigu ning erinevatel mängijatel on erinevad leakid. Et lisaks nende ära tundmisele neid ka efektiivselt ära kasutada, selleks tulebki mängu kallal palju vaeva näha. Mitte mängida üle 4 laua, püüda alati mõista, mis toimub, panna vastaseid käte peale jms. Ning pärast sessiooni vaadata üle oma key handid ja analüüsida general statse ning seeläbi saada iga päevaga paremaks mängijaks!

No comments: