Sunday, May 2, 2010

Esimesed turnad mängitud.

SCOOPi avaturniirid 22$ NLHE turnad olid küll üsna deepstack eventid, kuid megasuure fieldiga- üle 26k mängija. Mõlemad ikaldusid mul 3-4 tunnise mängu järel ära. Et rahadesse saada pidanuks tunnikese kauem vastu pidama. Esimeses oli lõpupoole raskusi normaalse kaardi saamisega, KQ või KJ tüüpi kätega tõstetele vastati reeglina 3bet allinniga kusagilt, mida selliste kaartidega callida ka siiski hästi ei tahtnud. Miski refleks ei lase mul eriti alla 20BB või 1/3 keskmise stäki vajuda taolistel turniiridel, seega ühel hetkel panin umbes 20BB nuppe UTG-lt A9os-ga, ideega varastada blindid/anted või oma 30% kokku tõmmata, kuna eeldasin, et callib domineeriv käsi...nu vahel ehk juhtub ka nt 88 või KQs vastu parimal juhul. Calliti QQ-ga maha ja kukkusin välja nii 1. turniirilt.

Teisel turniiril oli aega oodata veidi rohkem, kuna turniir oli FR, mitte 6 max nagu esimene. Alustasin väga agrolt, avastades vaid, et keegi algul nagunii eriti miskit maha panna ei taha ja käib miski donkfest ja lahmimine esimesest levelist peale. Olin siis 6k peale maha donganud stäki ja tõmbasin tightiks ära ning õnnestus tasapisi taas stäkki kasvatama hakata. AA-ga sain mingi hetk kerge duubli ja peagi oli üle 20k stäkk. Selle ümber siis jupp aega, kuni kingiti veel nuppe ja oli juba 37k. Seejärel 350/700 blindidel olin just heade kätega 2x järjest pos-lt 1800 tõstnud ja blindid kätte saanud sain 3. korral AA ja tõstsin taas 1800-seekord BB callis. Flopp miski Q73, BB ck, ma cbet 3.5k miskisse 5k+ potti, ta pani seepeale nuppe umbes 20k. Callisin maha, tal Q5, kuid turn 5, river 6 ja 43k pot ujus vastuvoolu minema. Siis olin vbl tiba tilt, igatahes paar kätt hiljem vaatasin KQ-ga floppi, mis tuli AKx ning bettisin seal miskit välja ja kui ckraise allinn pandi callisin mõningase mõtlemise peale oma viimased 14k ka sisse, vastas AQ ja nägemist. See oli ilmselt halb call, oleksin märgatavalt eelistanud sellele nt UTG any2 allinni tegelt sellel levelil. Halb on panna raha sisse postflop olles pikalt taga. Ja seal oli vastase ranges ikka A väga tugevalt-pakun, et olen seal umbes 90% kordadest taga ja siis on mul maksimaalselt 5 outi+ miskid ulme runner runner mastid ja read ehk. Sellistel turnadel põhiline EV tulebki ilmselt postflopis-kasutada ära vastaste vead ja kingitused ning ise neid mitte teha. 20BB 2 oudiga flopist vabatahtlikult allinni callida ei ole sealjuures obv mitte hea. Võib-olla veidi liialt result oriented thinking hetkel, kuid sellised mõtted tekkisid.

Täna on 3 turnat, seega jälle selline mõnus töö-öö ees ootamas. Reaalselt on vast lihtsam hittida kuskil mujal kui Holdemis, kus on fieldid pisemad ning skilli eelis keskmise donki ees vast suuremgi. Samas nagu elu on näidanud võib NLHE eventilt hittida samas tõeliselt palju kui piisavalt hästi jookseb-variatsioon lihtsalt suurem. Igatahes väga palju eestlasi hakkas silma juba esimestel turniiridel ning paraku tipukohti neile sealt seekord ei paista, kuigi vahepeal oli mõni ikka päris eesotsas stäkiga. Jään lootma, et kaasmaalased hästi mängivad ja suured võidud peagi koju toovad kui ka mul see ei õnnestu veel:)

No comments: